ensemble Paulus Barokk

ensemble Paulus Barokk

– et nyskapende barokkensemble

ensemble Paulus Barokk er et ensemble bestående av internasjonalt godt etablerte barokkmusikere fra forskjellige europeiske land. Vi legger vekt på å holde et høyt musikalsk nivå, og musiserer sammen på en levende og engasjert måte.

Viktigst for oss er uttrykk, vi ønsker å berøre publikum og gi dem en sterk opplevelse. Vi setter sammen spennende og utradisjonelle programmer hvor vi kombinerer barokkmusikk med samtidsmusikk og vi ser alltid etter å lage en fin helhet hvor de forskjellige stilene tilfører hverandre noe eller speiler hverandre. Det er som at man hører musikken fra et nytt perspektiv. Dessuten – i barokken spilte de jo ny musikk. Og hvorfor lage et skille? Vi liker programmer hvor de forskjellige stilene går inn i hverandre, skaper magiske overganger og gir nye opplevelser. Ute i Europa vokser interessen for å kombinere barokk- og samtidsmusikk, men Paulus Barokk var blant de første barokk-ensemblene som spesialiserte seg på dette.

Musikken fremføres på barokkinstrumenter, instrumenter som har andre kvaliteter og klanger enn de moderne instrumentene. Idéen med å spille barokkmusikk på såkalte autentiske instrumenter stammer fra et ønske om å gjenskape lydbildet komponistene i barokken hadde å arbeide med når de komponerte. Når vi benytter disse instrumentene og dette lydbildet til å spille samtidsmusikk, trer nye klangfarger og uttrykk frem.

Vi har samarbeidet med de profilerte komponistene Nils Henrik Asheim, Henrik Strindberg og Garth Knox, som alle er blitt fascinert av instrumentene og deres unike klangmuligheter og som alle gjerne vil samarbeide med oss igjen.