ensemble Paulus Barokk
Laster Konserter

« Alle Konserter

  • Beklager. Denne konsert har allerede funnet sted.

Larvik Barokk – Åpningsgalla: Drømmer og fabler, Orfeus og Eurydike

6. september 2019 kl. 18:0019:00

300kr

Festivalens åpningskonsert gjør ære på årets italienske tema med en fantastisk produksjon av miniatyropera/ balletten; Orfeus og Eurydike av Antonio Scarlatti.

Den unge stjernefiolinisten Elicia Silverstein kommer tilbake til Larvik fra New York med to av sine italienske favorittsolister: Mauro Valli og Simone Vallerotonda. Sammen med Ensemble Paulus Barokk og sopranen Beate Mordal (Bergen Nasjonale Opera) skal de arrangere musikken for danserne fra Nasjonalballetten UNG og Studio Nille.

Denne eksklusive miniatyroperaballetten er skrevet av en av de største italienske mesterne på slutten av det syttende århundre, og blir her introdusert av koreograf Andreas Heise.

Historien om Orfeus og Eurydike forteller om intens og fortvilende kjærlighet. Når Eurydike dør og havner i dødsriket, reiser Orfeus dit for å hente henne. Han får lov til å ta henne med seg hjem på en betingelse: at han ikke snur seg tilbake når han forlater dødsriket, men stoler på at hun kommer like bak ham. Orfeus klarer det nesten, men ved utgangen blir han fylt av tvil og snur seg for å se om hun følger etter. Da ser han spøkelset av Eurydike bak seg, men sekunder etter forsvinner hun tilbake inn i dødsriket. Alt håp er ute. Fortvilelsen og smerten er absolutt.

Hvor langt kan kjærlighetens desperasjon drive oss?

Detaljer

Dato:
6. september 2019
Tid
18:00 – 19:00
Kostnad:
300kr
Hjemmeside:
https://www.larvikbarokk.no/event/apningsgalla/

Sted

Herregården i Larvik
Prinsegata 20
Larvik, 3256 Norge
+ Google Map

Arrangør

Larvik Barokk
Hjemmeside:
https://www.larvikbarokk.no/