ensemble Paulus Barokk
Laster Konserter

« Alle Konserter

  • Beklager. Denne konsert har allerede funnet sted.

Fallax mundus – bedragerske verden

17. oktober 2021 kl. 19:0020:30

200kr. – 250kr.

Klingende kirkelandskap i Sem kirke

Ditte Marie Bræin – sopran

ensemble Paulus Barokk

Som ung organist gikk Bach førti mil til fots til Lübeck for å høre sitt store forbilde, organisten og komponisten Dietrich Buxtehude. ensemble Paulus Barokk serverer en perle fra Buxtehudes rikholdige produksjon av geistlig vokalmusikk. Bach, som er særlig kjent for sine pasjoner og kirkekantater, skrev også en rekke instrumentalverker. Mange av disse ble fremført på de populære, offentlige konsertene Bach holdt i Zimmermanns kaffehus i Leipzig. Hans triosonate i G-dur er nettopp et slikt kammermusikalsk verk.

Den unge Händel arbeidet ved flere anledninger tett sammen med den berømte fiolinisten og komponisten Archangelo Corelli under sitt Italia-opphold. Leder for ensemble Paulus Barokk, Laima Olsson, spiller en av Corellis fiolinsonater – en barokkfiolinists daglige brød.

En stor del av konserten vies musikk av en 20-årig såvel som en 40-årig Händel der orgelet har en solistisk rolle. Christian Kjos trakterer et medbragt kisteorgel som tross beskjeden størrelse rommer mange klanger.

Ditte Marie Bræin

Ditte Marie Bræin har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte under veiledning av Mona Julsrud, Svein Bjørkøy og Randi Stene. De siste årene har hun utviklet seg videre under veiledning av den kjente vokalpedagogen Susanna Eken. Ditte er blant de mest aktive unge og nyetablerte konsertsangerne i Norge, og er også en ettertraktet ensemblesanger. Hun har opparbeidet seg bred erfaring og kjærlighet for kirkemusikkrepertoaret gjennom jevnlige opptredener med de fleste symfoniorkestre og domkor i landet, og har ved flere anledninger samarbeidet med de norske samtidsensemblene asamisimasa og Aksiom, noe som har utvidet hennes kompetanse og interesse for samtidsmusikkfeltet. Ditte har også opptrådt gjentatte ganger med tidligmusikkensemblet Barokkanerne, med DR Vokalensemblet under ledelse av Marcus Creed, og har jobbet med dirigenter/musikalske ledere som Ottavio Dantone, Kati Debretzeni, Enrico Gatti, Paul Agnew og Grete Pedersen. Ditte medvirker på en rekke CD-innspillinger, blant andre med Det Norske Solistkor, hvor hun siden høsten 2012 har vært fast sanger.

I sesongen 2020/2021 stod urfremføringer av Bent Sørensens stort anlagte Matteuspasjon og Henrik Ødegaards «Te Deum» på programmet, i tillegg til konserter med blant andre Barokkanerne, Aksiom, Kristiansand Domkor og Kristiansand Symfoniorkester, Oslo Domkor, JSB Ensemble og Det Norske Solistkor. Høsten inneholder blant annet CD-innspilling med Nidaros domkor og Musorgskijs Detskaya med KORK.

Billetter koster kr. 250/200 og kan kjøpes her: https://klingende.ticketco.events/no/nb/m/e/barokkkonsert_med_ditte_braein_og_paulus_barokk

Velkommen til konsert!

Sted

Sem kirke
Jarlsberggata 4
Tønsberg, 3125 Norge
+ Google Map