ensemble Paulus Barokk
Laster Konserter

« Alle Konserter

  • Beklager. Denne konsert har allerede funnet sted.

ELEMENTENE

19. oktober 2019 kl. 18:0020:00

150kr – 250kr

Velkommen til høstkonserten ELEMENTENE med ensemble Paulus Barokk orkester under ledelse av den renommerte cellisten Kristin von der Goltz

Vi innleder programmet med Jean-Ferý Rebels Les elements, som beskriver verdens skapelse. Første sats inneholder en illustrerende tonesetting av kaos.

Orkestersuiten Wassermusik av Georg Phillip Telemann, også kalt Hamburger Ebb’ und Flut, følger. Den starter med lange, liggende toner som gjenspeiler stille vann, nesten som et havblikk, før den blåser opp i en heftig allegro. Vi møter alt fra den forelskede Neptun til stormende hav i satsen Der stürmende Aeolus og Lustigen Boots Leute (lystige sjømenn). 

Den finske komponisten Sebastian Fagerlunds (f. 1972) interesse for alle slags klanger, musikkstiler og tradisjoner er åpenbart i Sky (2008). Komponert for barokkinstrumenter, er verket en tarantellalignende kraftstasjon som både hyller den vestlige kulturens opphav i Midtøsten og dagens heavy metal-stil. 

Konserten avrundes med utdrag fra Water Music av Georg Friedrich Händel, komponert for en utflukt på Themsen. De ca. 50 musikerne fikk sin egen båt, og måtte spille verket minst tre ganger for den begeistrede kong George I, som hadde bestilt musikken.

Billetter koster 250/150 kr og kan forhåndsbestilles her: https://paulusbarokk.ticketco.events/no/nb/e/elementene__en_konsert_om_vaer_og_vind

Velkommen til konsert!

Detaljer

Dato:
19. oktober 2019
Tid
18:00 – 20:00
Kostnad:
150kr – 250kr

Sted

Vang Kirke
Vangsvegen 358
Ridabu, 2322
+ Google Map